Min have

12. maj 2024

Et par billeder fra haven i dag. Der er gang i ild vortemælkens røde top. Porcelænsærenprisen står og vejer i vinden med sine fine lyseblå blomster. Endelig er efeuen ved at få fat i den gamle stamme.

17. april 2024

Der bliver sået og priklet i drivtunnelen.

6. april 2024

Nyder mit forårsbed hver dag når jeg kommer hjem fra arbejde.

5. november 2023

Har fået ændret mit "gule bed". Lodden løvefod havde overtaget beddet. Nu har jeg fået minimeret dem, så de ikke kvæler det andet i beddet. Lige nu ser det lidt trist ud. Så jeg må vente til foråret for at se hvordan forandringen virker. Så er det, når man har en masse planter i overskud, man tænker det ville være rart med en havegruppe, hvor man måske kunne glæde andre med noget af overskuddet. Men en stor del af de lodne løvefod kom på komposten, da jeg ikke lige kendte nogen der stod og manglede lodden løvefod. De breder sig nu også så hurtigt, så man hurtigt får dækket sit behov.

Appropos overskud af plante, så har jeg fået ændret min staudebørnehave. Før havde jeg de pallerammer, som er staudebørnehave fyldt med jord, som jeg plantede overskuddet i. Nu har jeg ændret det, så jeg potter planterne, og så bliver de stillet i pallerammerne. Pallerammerne gør, at der er styr på potterne, så vinden ikke vælter dem. Jeg har ikke lagt nogen ukrudtsdug i bunden. Håber jeg kan styre det uden. Nedenstående er billed før og efter.

25. september 2023

Lidt efterårsbilleder fra haven i det her fantastiske efterårsvejr.

23. september 2023

Der var simpelthen så mange admiral sommerfugle i haven idag. Desværre ville de ikke lade sig fotografere. Der sad nok 30 stk i nedfaldsfrugten.

Men en enkelt lod sig da heldigvis fotografere. Så har jeg da det til minde om oplevelsen. Vi ser ellers næsten aldrig admiral sommerfugle i haven. Vi har masser af nældens takvinge, dagpåfugleøje, kålsommerfugle og lidt nældesommerfugle. 

Jeg er ved at have plantet det bed til, som jeg rydede for tæppepileurt. Du bliver det spændende at se det vokse lidt mere til. Der er stadigt nogle småhuller, men dem går jeg stille og roligt og får fyldt ud, når jeg falder over noget som jeg lige synes passer ind i bedet.

17. september 2023

I dag fik jeg startet på et projekt, som jeg længe har ønsket at få lavet. Da jeg startede med at anlægge bede havde jeg en ide om at jeg skulle have den samme bunddække i hele bedet. Det er jeg gået fra. Jeg synes det fungerer bedre at blande mange flere forskellige planter. Jeg har længe været træt af mit bed med hortensiaer, der er ved at drukne i tæppe pileurt. Så i dag skulle det være. Tæppe pileurterne skulle væk.

9. september 2023

Da vi byggede nyt hus på grunden, kom der adskillige ret store sten frem. Tre af dem har vi lagt på vores nye græsplæne under det gamle lindetræ. I dag har jeg fået plantet rundt om mellem stenene. Jeg har valgt at lege med forskellige bladfarver. Så der er plantet alunrod i forskellige røde farver, hosta, bregner og en enkelt kvæsurt Sanguisorba caucasica Plumbum. kvæsurt Plumbum har nogle kedelige blomster, men jeg kan rigtig godt lide løvet.

10. juli 2023

Lidt billeder fra haven

30. maj 2023

Det begynder at tage form i det nye drivhus

23. april 2023

Nyt drivhus bygges

Billeder fra haven 2022

unsplash